27/7/14

Cares, dures, i cares nord

Estic preparant les nostres vacances. Els darres anys les hem començat amb una ruta de muntanya: carros, cavalls, senda, torb... en família ens han deixat mil aventures per a recordar.
Mesos enrere vam renunciar a fer una ruta circular aquest estiu. En cinc anys de crisi els preus d'aquestes rutes han pujat sense parar. Una nit a mitja pensió que fa quatre anys costava 26 o 28 EUR ara costa 30 en un refugi privat, fora dels grans circuits, 48 si el refugi en qüestió forma part dels carros de foc o rutes similars. Si a més afegim que entitats com el CEC han deixar de fer descompte als muntanyencs federats, la muntanya deixa de ser un esport assequible a tots per a ser el negoci de quatre espavilats. Ja ens heu vist prou!
Hem replantejat el programa canviant la ruta per excursions d'un o dos dies des dels campings de la zona. Aquí ens trobem amb uns altres que estan matant la gallina (la dels ous d'or), mentre que al pirineu francès una nit de camping per tot el nostre grup familiar (6 persones) costa entre 18 i 36 EUR l'opció equivalent des del sud va dels 45 al 65 EUR. Dormir a l'altre costat de la ratlla té premi, de 25 a 40 EUR d'estalvi al dia. La simple connexió elèctrica que a França costa 1 o 2 EUR al sud va dels 5 al 7 EUR al dia.
Comprendreu que, així les coses, la nostra intenció de fer les vacances en terres araneses i pallareses ha quedat en intenció i anirem a deixar-nos els quartos en terres de l'Arièja i Couserans, on els nostres euros valen el doble. Seran, doncs, unes vacances de Cara Nord.
Us deixo que he de repassar els itineraris.
Bones vacances

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada