26/9/10

Pedraforca

A les dues rutes clàssiques de pujar el Pedraforca cal afegir una tercera via normal, per la tartera de Gòsol que evita passos aeris com els de la canal del Verdet i o inestables com la tartera de Saldes cosa que la fa molt indicada per a pujar amb gent poc habituada a la muntanya o amb infants. Es tracta d'una pujada llarga i continuada amb dues meitats ben marcades: el bosc de la Serra de la Tossa i, després del Pla de la Serra, atravessant la tartera de Gósol. Tot el camí està marcat com a PR (blanc i groc).
0 min Gósol [1426 m] Sortim de la rotonda que hi ha a l'entrada del poble, on hi ha un aparcament senyalitzat bo i prenent el PR C-123.
20 min. Cap de Sedís [1500 m], deixem el camí i prenem un sender a la dreta, atravessem el torrent que baixa de la collada del Verdet i comencem a pujar en curtes llaçades per un bosc de pi roig i boix.
1h 5 min Pla de la Serra [1850 m] sortim del bosc en un coll herbat, al nostre davant s'obre la tartera i al capdamunt veiem clarament l'enforcadura. Seguim el sender a la nostre esquerra (NNE) per enllaçar amb la tartera.
2h 15 min Enforcadura [2356 m]. Un cop al coll, aprofitem les vistes que s'obren per la banda de Saldes per a recuperar l'alè abans de deixar el PR i emprendre la pujada al cim per una canal ben visible a la cara Sud del Pollegó Superior marcada amb punts grocs.
2h 40 min Pollegó Superior [2506 m] punt culminant del Pedraforca.
 
La baixada la fem seguint la ruta inversa en poc més de dues hores. Només cal fer atenció amb els trams finals de tartera i no perdre de vista la referència del Pla de la Serra doncs un sender (també amb marques de PR) pot desviar-nos a l'esquerra del nostre camí, en qualsevol cas és una baixada més directe per la tartera que també ens durà a Gósol.

Serra del Cadí-Pedraforca. Mapa-Guia Excursionista 1:25000 Ed. Alpina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada