ALT EMPORDÀ, VALLESPIR I ROSSELLÓ

Tres cims del Pirineu en mitja jornada, a l'estiu i a la vista del mar? Les Alberes tenen racons sorprenents, amb fagedes ni en plena canícula fa nosa el jersei. Si el pugeu a l'estiu, al baixar sempre podreu anar a fer un banyet al mar, tan a prop.
Jornades: 1 Distància: 14,6 km Desnivell acumulat (+i-): 1238 m Temps invertit: 4 h.

Ruta circular amb origen i final al santuari de Les Salines que enllaça tres cims destacats d'aquesta zona del Pirineu, pont entre els Aspres i l'Alta Garrotxa: Roc de la Campana [1426 m], Roc Comptador [1451 m] i Roc de la Frausa o Roc de France [1417 m] tots ells amb magnífiques vistes sobre l'Alt Empordà, Vallespir i massís del Canigó.

Ascensió a un penyal destacat sobre un contrafort de la serra de Salines amb inici i final al santuari homònim. Comparteix part de la ruta amb la proposta anterior. Combina trams per una magnífica fageda amb altres de grimpada en roca amb ajuda de sirgues en alguns casos (no en tots). Més espectacular que perillós, recomanem dur una corda, cintes cosides i mosquetons per si algun dels participants se sentís insegur.
Jornades: 1 Distància: 12 km Desnivell acumulat (+i-): 2010 m Temps total: 4 h 14 min.

Puig Esquers des de Llançà
Excursió basada en la proposta del llibre: L’Albera. Les Albères. Guia Excursionista Transfronterera. Ed. Albera Viva, 2000. Tot l’itinerari és per camins evidents i gairebé tot marcat, en ocasions per triplicat. Curiós costum aquest de deixar tots la seva petja en forma de marques que, tot sovint, són incoherents o contradictòries.
Jornades: 1 Distància: 21,8 km Desnivell acumulat (+i-): 1966 m Temps total: 6 h 46 min.

Puig Esquers des de La Valleta
Proposta basada amb l'anterior amb inici i final a l'àrea de lleure de La Valleta. Estalvia 5 km de pistes i 375 m de desnivell sense perdre ni un sol dels punts d'interès de la ruta.
Jornades: 1 Distància: 17,2 km Desnivell acumulat (+i-): 1590 m Temps total: 5 h 20 min.

Torres de Cabrenç
Excursió pels límits entre el Vallespir, l'Alt Empordà i la Garrotxa, des del poblet de Lamanera (el municipi més meridional de França) pels boscos on neixen la Muga i la riera de Sant Aniol.
Jornades: 1 Distància: 15,5 km Desnivell acumulat (+i-): 1472 m Temps invertit: 5 h 34 min.

Una de les darreres incorporacions al llistat dels 100 cims de la FEEC amb origen i final al bonic poble de Costoja, just sobre la carena pirinenca. El cim és un penyal escarpat, un divertiment amb una mica d’aventura. Caminareu pels límits dels dos estats amb grans panoràmiques dels boscos de faigs i castanyers a una vessant i pins i alzines a l’altre i amb el mar sempre a l’horizó. 
Jornades: 1 Distància: 8,5 km Desnivell acumulat (+i-): 756 m Temps invertit: 2 h 16 min.

El Querroig, a poc més de tres quilòmetres del mar en línia recta, és un modest cim de les Alberes (636 m) que tot i ser vèrtex geodèsic, passa desapercebut al costat de la imponent torra medieval que corona el turó vei, 36 m més alt.
Certament, la torre i les vistes que ofereix, quan no hi ha boira, són superiors però és aquest petit Querroig el que apareix a la llista dels cent cims de la FEEC. El camí més habitual arrenca en territori rossellonès, en la primera pista a l’esquerra al nord del coll dels Belitres, a la carretera D914 de la frontera espanyola a Cervera de la Marenda just en un marcat revolt de la carretera on hi ha, a contramà, un ample espai on aparcar. Les limitacions de la pandèmia van situar un control de policia i militars limitant el pas a França sense carnet de vacunació i una causa justificada i, caminar per les Alberes, no ho era. 
Ens vam empescar, doncs, un camí alterntiu, arrencant des del mateix coll, al costat de Cal Mariano hi ha espai per aparcar tres o quatre cotxes i, sense travessar la frontera, arribar-nos al Querroig.
Jornades: 1 Distància: 9,2 km Desnivell acumulat (+i-): 1168 m Temps total: 3 h 17min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada