CERDANYA

La Muga
Ascensió força directa a aquest cim, balcó privilegiat sobre la Vall de la Llosa, Vallcivera i la Portella Blanca. El camí des del Refugi de Cap de Rec no seria massa complicat si no fora per la gran destrossa d'arbres que les nevades dels darrers anys ha deixat sobre el Bony de l'Ós. Centenars d'arbres caiguts ens obligaran a fer una marrada darrera l'altre que, sense punts de referència, pot despistar al més pintat. Imprescindible brúixola i/o GPS per a mantenir el rumb correcte. Baixant cap a La Llosa podem gaudir de camí més segur però, segur, més llarg.
Jornades: 1 Distància: 15,7 km Desnivell acumulat (+i-): 2136 m Temps total: 6 h 50 min


Itinerari seguint un estret congost paral·lel al Túnel del Cadí.
Evitar dies de pluja pel risc d'avingudes. Hi ha un pas equipat amb escala, molt relliscós amb terreny humit. A nosaltres, dur una corda i unes cintes per a muntar una petita reunió i assegurar la progressió en aquest punt ens va resultar de gran utilitat.
Hi ha ressenyes (Engarrista, entre d'altres) que posen el seu inici i final a l'estació de servei del Túnel del Cadí. Nosaltres, com PIRINEOS #53, comencem al refugi del Serrat de les Esposes, accesible en època estival amb vehicles convencionals.
Jornades: 1 Distància: 6,3 km Desnivell acumulat (+i-): 742 m. Temps total: 2 h 44 min


Puig de Pam
Ascensió al Puig del Pam des de Vallsera, passant pel refugi de la Balmeta i la cabana del Roc de l'Isard
Jornades: 1 Distància: 12,5 km Desnivell acumulat (+i-): 1391 m. Temps efectiu: 4 h 23 min


Ascensió al cim de la Cometa d'Espanya des de Vallsera, passant per la Balmeta i l'Estany Blau
Jornades: 1 Distància: 20,5 km Desnivell acumulat (+i-): 2036 m. Temps efectiu: 6 h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada