GARROTXA

Travessa de mitja muntanya per l'Alta Garrotxa que ens permet descobrir alguns dels seus racons més destacats: Sant Aniol d'Aguja, el Gorg Blau, el Salt de la Núvia, Talaixà, Hortmoier, Mare de Déu d'Escales, Oix, Santa Bàrbara de Pruneres i Sadernes.
Nosaltres vam repartir la caminada en dues jornades, fent nit al camping d'Oix, obert tot l'any i amb un servei de restaurant prou digne. 
Jornades: 2 Distància: 33 km Desnivell acumulat (+i-): 2612 m Temps invertit: 11 h 21 min.

El Mont
Usant com a base la ressenya de Pujades.net.
Pujada al Santuari del Mont des de Beuda, passant pel castellot i el sorprenent monestir de Sant Llorenç de Sous. La baixada, molt més directe, seguint des de la font de Rocapastora un sender amb marques de PR.
Jornades: 1 Distància: 9,7 km Desnivell acumulat (+i-): 1572 m Temps invertit: 3 h 20 min.

Ascensió al Puigsacalm pels boscos i prats del Bisaura i baixada per Santa Magdalena i el Salt del Sastre. La majoria dels trams (els corresponents a la Garrotxa) estan marcats per Itinerànnia (pintura groga).
Jornades: 1 Distància: 20,7 km Desnivell acumulat (+i-): 1484 m Temps invertit: 5 h 40 min.

Ridaura s'ha de visitar a la tardor. Llavors roures, aurons, trèmols, faigs... formen un mosaic d'ocres, grocs i vermells que donen a la vall un to daurat, molt especialment a primera i darrera hora del dia.
Per conèixer aquests paratges us proposem un recorregut que passa pel santuari de la Font de Sant Joan i les restes de les prospeccions petolieres que es fan fer en aquesta zona a la dècada dels seixantes. L'origen i final de la ruta es pot fer indistintament al poble de Ridaura o a propo de La Pinya, a l'esglèsia de Sant Joan dels Balbs.
Jornades: 1 Distància:12,16 km Desnivell acumulat (+i-): 972 m Temps invertit: 3 h 25 min. (Temps total: 4h 13 min).

Caminada que, amb origen i final al poble de Les Preses, ens duu a conèixer les esglèsies de Sant Miquel i Sant Martí del Corb per, seguidament, enfilar-nos a la serra que els dóna nom per retornar, per la carena, cap al punt d'inici bo i passant per la zona de lleure de Xenacs.
Jornades: 1 Distància: 11,76 km Desnivell acumulat (+i-): 1244m Temps invertit: 3 h 14 min. (Temps total: 4h 8 min).

Recorregut circular unint el volcà de Santa Margarida, l'ermita de Sant Julià i l'oratori de Sant Jordi a la serra de Finestres per davallar fins a Santa Pau i retorn al punt d'origen.
Jornades: 1 Distància: 16 km Desnivell acumulat (+i-): 1326m Temps invertit: 5 h 23 min.

Ascensió al Castell de Finestres i al Puigsallança des de Santa Pau, circular immediatament a l'est de l'anterior permet visitar el Santuari de Finestres i gaudir de la frescor de la fageda fosca i la fageda de finestres.
Jornades: 1 Distància: 14,3 km Desnivell acumulat (+i-): 1546m Temps invertit: 4 h 10 min (Temps total: 5h 10 min).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada