MONTSEC

Sant Mamet
Sant Mamet és una muntanya avançada al Montsec de Rubies des del que es gaudeixen d'àmplies vistes sobre la Noguera i comarques veïnes. Hi pugem des de Colldorenga, a la pista entre Santa Maria de Meià i Figuerola de Meià. En el nostre recorregut passem per les runes del castell de Colldorenga retornant al sender amb una breu desgrimpada.
Jornades: 1 Distància: 7,6 km Desnivell acumulat (+i-): 1130 m Temps invertit: 3 h 42 min.

Petit cim amb grans vistes al nord del Montsec d'Ares. Hi pugem des de la carretera entre Pont de Montanyana i Tremp on hi ha un ampli aparcament. El recorregut inclou el pas per les runes d'un castell medieval.
Jornades: 1 Distància: 3,9 km Desnivell acumulat (+i-): 232 m Temps invertit: 1 h 13 min.

Caminada amb grans i vertiginoses panoràmiques cap al Montroig i el Montsec, cap al nord i la plana de la Noguera, al sud amb inici i final al congost de Mu.
Jornades: 1 Distància: 15,8 km Desnivell acumulat (+i-): 2044 m Temps invertit: 4 h 41 min.

Petit cim farcit d'història. trobarem restes de construccions iberes, romanes i medievals i unes trinxeres de la guerra incivil passant pel pas de l'Orellut i la riba de l'embassament de Sant Llorenç de Montgai.
Jornades: 1 Distància: 7,6 km Desnivell acumulat (+i-): 836 m Temps invertit: 2 h 27 min.


Circuit pel Montsec de Rúbies, anada des de l'Hostal Roig, seguint el GR-1 fins a la Portella Blanca i retorn per la carena passant pels cims de Lo Peladet, Tossa de les Torretes i Tossa de Mirapallars. Durant el recorregut passem per diversos trams de trinxeres, restes del front del Pallars de la guerra incivil.
Jornades: 1 Distància: 21,5 km Desnivell acumulat (+i-): 1796 m Temps invertit: 5 h 11 min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada