OSONA, MOIANÈS i LLUÇANÈS

Caminada des de Sant Boi de Lluçanés al veí santuari dels Munts passant, al tornar, pel roure de la Senyora, un arbre monumental catalogat.
Jornades: 1 Distància: 6,2 km Desnivell acumulat (+i-): 500 m Temps invertit: 2 h

Jornades: 1 Distància: 5,2 km Desnivell acumulat (+i-): 560 m Temps invertit: 1 h 40 min

Ruta pel Cabrerès i Vall de'n Bas en dues jornades. La primera, una tarda, per pujar fins a Cabrera on vam muntar un bivac. La segona, pels prats i boscos de Falgàs fins a davallar a Joanetes, Les Preses i, seguint la via verda, Olot.
Jornades: 2 Distància: 30,8 km Desnivell acumulat (+i-): 1978 m Temps invertit: 10 h 40 min

Ascensió al Puigsacalm pels boscos i prats del Bisaura i baixada per Santa Magdalena i el Salt del Sallent. La majoria dels trams (els corresponents a la Garrotxa) estan marcats per Itinerànnia (pintura groga).
Jornades: 1 Distància: 20,7 km Desnivell acumulat (+i-): 1484 m Temps invertit: 5 h 40 min.

Els Bufadors de Beví són una curiositat natural que sorprén a petits i grans; el subsòl té nombroses cavitats i l'aire contingut, empès per diferències tèrmiques i efecte xemeneia surt a la superfície per petites escletxes naturals en corrents clarament perceptibles. Us proposem una volta completa a la serra de Bufadors: primer, des del coll de Beví, en suau baixada, per la pista situada al peu de la cinglera per, tot seguit, passar a la banda nord, prendre el sender que ens durà a conèixer els bufadors fins el collet de Bufadors i continuar pel sender carener fins a retornar al punt d'origen. El sender carener, des del collet de Bufadors al coll de Beví, té alguns punts aeris que poden espantar les persones amb por a les alçades, per aquests, millor fer mitja volta al collet i retornar sobre les propies passes. En qualsevol cas no recomanem fer la volta en sentit antihorari (carena-bufadors-pista) doncs els dos o tres punts exposats serien de baixada i de cara al buit.
Nosaltres hem fet el recorregut amb infants de pocs anys diverses vegades sense cap problema, ben es cert que anaven ben calçats, estaven acostumats a recorreguts de muntanya i sempre erem més els adults que els infants.
Jornades: 1 Distància: 5,4 km Desnivell acumulat (+i-): 406 m Temps invertit: 2 h 17 min.

Excursió a les fagedes de les serres de Curull i de Llancers (Grevolosa) amb ascensió al Puig de l'Àliga (100 cims). Apte per les quatre estacions, és especialment agradable al pic de l'estiu quan la frescor de les fagedes ens protegeix de la calor.
Jornades: 1 Distància: 9,7 km Desnivell acumulat (+i-): 1054 m Temps invertit: 3 h 32 min.

El Bisaura és una subcomarca de frondosos boscos farcits de camins, masos i ermites que testimonien una gran activitat humana.
Us proposem una caminada per la serra de Santa Magdalena, al NE de Vidrà, tot i que farem dos cims, des d'ells no gaudirem de grans vistes doncs tots dos son coberts per bosc. En el nostre camí visitarem dues petites esglésies romàniques i veurem uns faigs monumentals.
Jornades: 1 Distància: 15,4 km Desnivell acumulat (+i-): 1058 m Temps invertit: 5 h 55 min


Un grapat de serres a Catalunya són de conglomerat: Montserrat, per descomptat, però també Sant Llorenç i l'Obac, la serra de Gurp, Sant Honorat, Bastets, Montsant... Però també hi ha elements de conglomerat en zones més planeres on l'erosió ha donat lloc a formes capricioses. Al sud de Moià hi ha una de les formacions més sorprenents i és el salt de la Tosca, a la riera de Marfà, que va ser aprofitat per a construir-hi un molí en una bauma al marge d'un gran gorg recrescut. Aquesta ruta ens hi duu.
Jornades: 1 Distància: 17,4 km Desnivell acumulat (+i-): 606 m Temps invertit: 3 h 27 min (Temps total, 3h 55 min)

No hay comentarios:

Publicar un comentario