PIRINEU ARAGONÈS

Ascensió estival als Russell (cim principal i avantcim SE) des del refugi de Llauset. A la pujada seguim el recorregut clàssic pels Collados de Vallibierna i de los Bucardos i la diagonal que no afrontem directament sino després d'una ample marrada al nord per evitar l'ample pala de neu. Es tracta d'una grimpada de II - II+ sobre roca descomposta. 
Per la baixada escollim la canal a l'est sota la Bretxa Russell, dreta però estable, fins arribar a la pala de neu que baixa de Margalida i Tempestades (grampons i piolet). Des d'aquí, anem a buscar la bretxa Soler i Coll (algunes fites de pedra) i baixem (fites verdes) fins a prop dels Ibons de Vallibierna, sense arribar-hi, i enllaçar amb el GR-11 en la pujada al Collado de Vallibierna des d'on retornem al refugi.
Jornades: 1 Distància: 10,6 km Desnivell acumulat (+i-): 2224 m Temps invertit: 10 h 20 min

Ascensió estival al Vallibierna des del refugi de Llauset. Pujada per el Collado de Vallibierna i Ibon Chelat. Descens directe pels estanyets de Coma Arnau.
Jornades: 1 Distància: 7,7 km Desnivell acumulat (+i-): 1484 m Temps invertit: 5 h 42 min

Salbarguardia
Jornades: 1 Distància: 15,5 km Desnivell acumulat (+i-): 2056 m Temps invertit: 6 h 52 min

La millor de les rutes amb nom propi que hem fet mai. Paistages espectaculars, itinerari exigent física i tècnicament (alerta amb la orientació) i possibilitats de convivència. Amb etapes tan llargues que ningú fa dues etapes de cop de forma que, cadascú al seu pas, cada vespre et retrobes amb tothom. Molt recomanable. Informeu-vos a Senda de Camille
Jornades: 7 Distància: 112 km Desnivell acumulat (+i-): 12593 m Temps invertit: 43 h 15 min 

Excursió d'anada i tornada al Ibón de Estanés passant per l'impressionant paratge de Aguastuertas. Nosaltres la vam fer en dues jornades pernoctant a la riba del llac. 
Jornades: 2 Distància: 29,5 km Desnivell acumulat (+i-): 2182 m Temps invertit: 9 h 50 min 

Petrechema
Excursió clàssica a aquesta muntanya tan representativa de les valls occidentals del Pirineu des del refugi de Linza. Anada, seguint la senda de Camille fins al coll de Petrechema i descens pel llom fins a la collada de Linza
Jornades: 1 Distància: 14,5 km Desnivell acumulat (+i-): 2080 m Temps invertit: 4 h 25 min 

Anayet
Excursió fins un dels conjunts de llacs i cims més fotogènics del Pirineu, Ibones, Pico i Vértice de Anayet. Una excursió molt completa amb vistes a grans cims entre els que cal destacar dos de ben particulars: el Midi d'Ossau (d'origen volcànic com els d'Anayet) i los Infiernos amb la seva espectacular marmolera.
Jornades: 1 Distància: 15,8 km Desnivell acumulat (+i-): 2284 m Temps invertit: 5 h 20 min 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada