11/9/19

Qui esborra les marques?

En posts anteriors informava del desgavell de senyals als espais gestionats per l'administració. A Collserola, a Sant Llorenç, al Montseny... les administracions encarregades han descuidat les tasques de marcatge i manteniment dels camins i, fins i tot, han esborrat les fites a camins marcats des de fa dècades. Advertiem llavors que tot plegat afavoria l'acció d'espontanis que, esprai en mà, remarcaven de manera estrafolària els camins abans no es perdin. Ara tenim la confirmació que el desmarcat és deliberat.

Vam escriure als gestors del parc de Sant Llorenç i L'Obac advertint de marques tapades a dos camins citats a les guies editades pel parc: l'enllaç entre la riera de les arenes i la font de la Llicona, a prop de Coll d'Estenalles, i l'altra al camí de les Meringues, el director del parc ens ha contestat afirmant que "...hem planificat un seguit d’actuacions per eliminar aquestes marques." i que amb els 150 km existents ja en tenim prou. Afirma també, que per anar per altres camins que els que ells marquen usem la cartografia existent. Gràcies pel consell! No se'ns havia acudit, quina gran idea!

Els senders es mantenen gràcies a la gent que hi passa i, en un terreny abrupte, com Sant Llorenç, amb forta presència de senglars els senders poden desaparèixer d'una temporada a l'altra amb dos efectes clars: d'una banda, l'aparició de múltiples senderons espuris dels que es troben amb el sender esborrat, de l'altra un significatiu increment del risc d'extraviar-se i patir accidents.

Suposo que les autoritats del parc ja hauran considerat aquest fet, que inclouran avisos a les guies que editen i que són conscients de la responsabilitat que contrauen al esborrar senyals de camins sota la seva custòdia. Allà ells. Bé, allà ells, no, que ho fan amb els nostres diners.

Jo, de la meva banda, seguiré duent els meus mapes, GPS i telèfon carregat. Per si de cas. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada